Колумбия постигна победа в първия си мач на Копа Америка, след като се наложи с 1:0 над Еквадор. Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо дебютира на шампионата на Южна Америка, след като се появи в игра за еквадорците в 69-ата минута.

Единственото попадение в мача на „Арена Пантанал“ в Куяба падна в 42-ата минута. То беше резултат на заучено разиграване при зипълнение на фаул на Колумбия между Едвин Кардона, Хуан Гуадрадо и Мигел Борха. При него Кардона, който започна комбинацията, се озова на голова позиция и прати топката във вратата на Педро Ортис.

Аржентинският съдия Нестор Питана първоначално отмени попадението заради засада, но след това прегледа ситуация с помощта на ВАР и зачете гола.

21 минути преди края аржентинският селекционер на Еквадор Густаво Алфаро пусна в игра Жорди Кайседо на мястото на Михаел Естрада, но и нападателят на ЦСКА не успя да помогне на тима си да избегне загубата.

Колумбия – Еквадор 1:0
1:0 Едвин Кардона (42)

Колумбия: Оспина, Мурийо (82-Санчес), Мина, Муньос, Куадрадо, Кардона (82-Куеяр), Урибе (61-Перес), Мариос, Морено (45+5-Тесийо), Борха (61-Сапата), Боре

Еквадор: Ортис, Арболеда, Еступинян, Пресиадо, Инкапие, Ф. Мартинес (59-Мена), Мендес, Плата (69-Пресиадо), М. Кайседо (80-Диас), Валенсия, Естрада (69-Ж. Кайседо)

Куяба, „Арена Пантанал“
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)
Жълти картони: Муньос, Урибе, Боре (Колумбия); Валенсия (Еквадор)