Колумбия и Перу завършиха 0:0 в мач от група "С" на Копа Америка. Ремито осигури на перуанците място в следващата фаза на турнира. Колумбийците пък сега се надяват на благоприятна развръзка от другата среща в групата. Бразилия и Венецуела трябва да не завършат наравно, за да могат „лос кафетерос” да се класират за елиминациите, където ще срещнат Аржентина.

С пропуските си се отличи Радамел Фалкао, а проблемите за тима му започнаха още в 24-ата минута, когато се контузи Ервин Валенсия и трябваше да бъде заменен принудително. След почивката перуанците стана по активни и Оспина изби опасен шут на
Санчес. Последните шансове за Колумбия се откриха пред Хамес Родригес и Джаксон Мартинес, но стражът Куироз спаси ударите им.

Перу и Колумбия имат по 4 точки, но перуанците със сигурност остават лидери заради един отбелязан гол повече в турнира дотук. Бразилия и Венецуела са с по три точки преди мача помежду им.



Колумбия - Перу 0:0


Колумбия: Давид Оспина, Кристиан Сапата, Сантяго Ариас, Пабло Армеро (57 – Виктор Ибарбо), Джейсон Мурильо, Едвин Валенсия (24 – Алехандер Мехия), Карлос Санчес, Хамес Родригес, Хуан Куадрадо, Радамел Фалкао (66 – Джаксон Мартинес), Теофило Гутиерес

Перу: Педро Куироз, Карлос Замбрано, Хуан Варгас, Луис Адвинкула, Карлос Аскес, Кристиан Куева (90 – Викро Йотун),
Клаудио Писаро (56 – Джеферсон Фарфан), Карлос Лобатон, Жоел Санчес (81 – Пауло Уртадо), Жоземир Балон

Темуко, „Мунисипал Херман Бекер“
Съдия:
Нестор Питана (Аржентина)
Жълти картони: Сапата, Санчес (Колумбия); Балон, Лобатон, Фарфан (Перу)