Колумбия стана първият тим, който се класира за осминафиналите на световното първенство за младежи до 20 г. Домакините на турнира се наложиха с 2:0 над Мали в мач от Група “А” и със сигурност ще завършат на едно първите две места или ще бъдат сред най-добрите трети.
 
Хосе Валенсия откри резултата в 23-ата минута, а Джеймс Родригес удвои в последната минута на мача. По този начин южноамериканците вече имат шест точки след успеха с 4:1 над Франция в първия си мач.
 
В другия мач от групата Франция се наложи с 3:1 над Южна Корея след късни попадения на Гейда Фофана и Александър Лаказет. Жил Суну даде аванс на “петлите” в 27-ата минута, но половин час по-късно Ким Йон Ук изравни с удар от пряк свободен удар. Фофана се разписа в 81-ата минута, а Лаказет бе точен в добавеното време.
 
Последните мачове от Група “А” са в петък, когато Колумбия играе с Южна Корея в Богота, а Мали се изправя срещу Франция в Кали. Колумбия е лидер с шест точки, Франция и Южна Корея имат по три пункта, а Мали е без спечелен актив. Първите два отбора от шестте групи продължават напред, като към тях ще се присъединят четирите най-добри трети тима.
 
В мач от Група “В” Португалия победи Камерун с 1:0 след гол на Нелсон Оливейра в 19-ата минута. Африканците завършиха мача с човек по-малко заради червения картон на Гислаин Мвом в 71-ата минута.
 
В другия мач от групата Уругвай доминираше над Нова Зеландия, но двата тима завършиха 1:1. “Кивитата” откриха резултата в 57-ата минута, когато Андрю Бевин се разписа с глава. Адриан Николас Луна изравни в 74-ата минута.
 
Португалия е лидер в класирането с 4 точки, две повече от Уругвай и Нова Зеландия. Камерун е на последно място с една точка, но има шанс да продължи напред. В последните срещи в групата Уругвай играе с камерунците, а Нова Зеландия среща Португалия./БЛИЦ