Колумбия е първият четвъртфиналист на турнира Копа Америка. Отборът победи с 2:0 Боливия в последния си мач от група “А” и оглави класирането. И двете попадения реализира звездата на Порто Радамел Фалкао, като единият беше от дузпа. След поражението Боливия отпадна от турнира. В другия мач от групата Аржентина играе с Коста Рика. “Гаучосите” се нуждаят от успех, за да продължат напред, след като от двата си мача до момента направиха две равенства.

Колумбия поведе в резултата в 15-ата минута, когато Абел Агилар подаде към Радамел Фалкао, който остана сам срещу Ариас и нямаше проблеми да го преодолее за 1:0. Колумбииците получиха право да изпълни дузпа в 27-ата минута. Амадор фаулира Армеро в наказателното поле на Боливия и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар беше реализиран от Фалкао, който не остави никакви шансове на Ариас. До края на първото полувреме Колумбия изпусна още няколко чисти положения чрез Фалкао и Рамос.

През второто полувреме колумбийците отново доминираха и не оставиха никакъв шанс на своите съперници. В 60-та минута Фалкао можеше да оформи хеттрик, но пропусна да се разпише. До края на срещата звездата на Порто направи още няколко сериозни пропуска. Уго Родайега също се отчете с опасен удар в 70-ата минута, но пропусна да вкара./БЛИЦ

10.jpg