Луис Муриел вкара два гола за победата на Колумбия с 4:1 над Франция в мач от Група “А” на световното първенство за младежи до 20 г., което се провежда в Колумбия.
 
Французите откриха резултата в 21-ата минута с попадение на Жил Суну, но след това дойде ред на домакините. Джеймс Родригес изравни от дузпа в 30-ата. Муриел се разписа в 48-ата и 66-ата, а Сантяго Ариас добави едни гол в 64-ата минута.
 
“Петлите” се представиха много слабо през второто полувреме, когато получиха три гола. Вероятно европейският тим имаше трудности да играе на 2600 метра надморска височина в Богота.
 
С успеха си Колумбия излезе начело в класирането на групата с три точки. Със същия актив е и Южна Корея, който победи Мали с 2:0.
 
Уругвай и Португалия направиха нулево равенство в мач от Група “В”. Европейският тим завърши мача с 10 души, след като Серджо Оливейра получи втори жълт картон 10 минути преди края.
 
“Селесте” отправи само три удара към противниковата врата, докато португалците бяха още по-зле. Те имаха само един точен удар към вратата на уругвайците.
 
В другия мач от групата Камерун и Нова Зеландия завършиха 1:1 и по този начин и четирите отбора в потока са с по една точка./БЛИЦ