Колумбия разгроми силния тим на Уругвай с 4:0 в световна квалификация в зона “Южна Америка”. Пред препълнените трибуни на стадион “Метрополитано” в Баранкиля домакините имаха тотално надмощие и можеха да запишат и двуцифрен успех. В тази вечер всичко им се получаваше, играта им вървеше. Още във 2-ата минута машината за голове Радамел Фалкао откри резултата с едно от своите типични изпълнения. После за 4 минути местната звезда Теофило Гутиерес (48,52) съвсем отчая “урусите” – 3:0.

В добавеното време звездата на италианския Наполи Хуан Зунига направи мизерията на гостите пълна – 4:0. След тази гръмка победа домакините се изкачиха на пето място във временното класиране с 10 точки. Лидер е Аржентина с 13 точки, пред Чили и Еквадор с по 12, а Уругвай вече е четвърти с 11 т.

В другия по-ранен мач от програмата Еквадор би Боливия с 1:0 в Кито, намиращ се на 3000 метра надморска височина. Единственото попадение заби резервата Филипе Кайседо от дузпа в 74-ата минута. В предишния кръг еквадорците излъгаха и Колумбия със същия резултат.