Бразилия направи 1:1 като гост на Колумбия в квалификация за Мондиал 2018 от зона Южна Америка. Мачът се игра в Баранкия. Това сложи край на серията от девет поредни победи на „селесао“ в квалификациите. Колумбийците пък продължиха негативната тенденция да нямат победа над Бразилия в световни квалификации.

Вилиан даде аванс на гостите в добавеното време на първата част, когато с удар от воле извън наказателното поле прати топката във вратата на Давид Оспина след пас на Неймар.

Домакините изравниха 11 минути след началото на второто полувреме. Радамел Фалкао с глава се разписа след центриране на Сантяго Ариас. Четири минути след това Хамес Родригес удари греда за Колумбия след изпълнение на пряк свободен удар.

Бразилия отговори с красива комбинативна игра, но до края на мача двата тима не успяха да стигнат до нов гол. Така „селесао“ продължава да бъде на първо място в зона Южна Америка с 37 точки и все още е единственият тим от този континент, осигурил си участие на Мондиал 2018. Колумбия е на трето място с 26 точки, на една зад Уругвай.

Първите четири тима в Южна Америка се класират директно за Мондиал 2018. Петият играе бараж срещу Нова Зеландия. До края на квалификационния цикъл остават още по два мача за всички отбори. Шансовете за място в трите свободни позиции имат седем отбора.

БИТКАТА ЗА КЛАСИРАНЕ НА МОНДИАЛ 2018 В ЗОНА ЮЖНА АМЕРИКА - ТУК