Колумбийският клуб Онсе Калдас, носител на Копа Либертадорес за 2004 г., може да накаже и дори уволни играчите на клуба, които започнаха стачка заради неизплатени заплати.
 
19 футболисти на отбора в понеделник подписаха писмо до клуба, в което предупредиха, че няма да тренират, докато не им бъдат изплатени дължимите суми.
 
“Чакам представители на Министерството на труда, за да мога да взема мерки. От законова гледна точка мога да накажа и дори уволня играчите, които отказват да работят”, заяви генералният мениджър Дуван Васкес.
 
“Решихме да стачкуваме, тъй като ситуацията е много деликатна. Повечето от нас не могат да си купят храна. Спряха ни тока и водата. Върнаха децата ни от училище. Затова настояваме да ни бъдат изплатени заплатите, обяви капитанът на тима Алексис Енрикес пред в. “Ел Еспектадор”. – Директорите твърдят, че ситуацията е сложна и няма пари. Ние обаче няма да чакаме повече.”
 
Треньорът Хуан Карлос Осорио разкри, че разбира постъпката на играчите. Той ще продължи да води тренировките на тима с футболистите, които не са се присъединили към стачката.
 
Наскоро играчите на Америка, един от най-големите и успешни клубове в Колумбия, заплашиха да не се явят на мач на тима заради неизплатени заплати и в подкрепа на уволнения си треньор Хорхе Бермудес. Според официалните данни в страната в повечето футболни клубове има забавяне на изплащането на заплатите, премиите и други бонуси./БЛИЦ