Нападателят от академията на Ботев (Пловдив) Монир ал Бадарин отново блесна с гол и асистенция при победа на младежкия отбор на Палестина на турнира за Арабската купа. Палестинците надвиха с 5:3 Судан и си гарантираха участие във втората фаза на надпреварата за младежи до 20 години. Монир вкара и на Оман при дебюта си.

17-годишният казанлъчанин Ал Бадарин беше в основата на първото попадение за своя тим, пише "Марица". Той овладя топката на централната линия и пусна разсичащ защитата пас към Мохамад Махмуд, който от втори опит преодоля суданския вратар.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

До почивката Судан изравни, а четири минути след началото на второто полувреме дори поведе с 2:1. В 63-ата минута нападателят на Ботев (Пловдив) вкара за 2:2 от дузпа, a мачът вървеше 3:3 седем минути преди края. Палестинският отбор обаче нанесе своя удар в добавеното време, като головете паднаха в 92-ата и 97-ата минути.

За Палестина играе и братът на Монир – Джамал ал Бадарин, който иначе у нас носи екипа на третодивизионния Розова долина (Казанлък).

Втората среща в груповата фаза за палестинците е срещу Мароко на 28 юли (четвъртък) и там ще стане ясно кой се класира като първи и кой като втори отбор.

Репортаж на мача, в който коментаторът се дере яко, включително и след гола на Монир ал Бадарин: