Депутатът от комунистическата партия Алдо Ребело е новият министър на спорта на Бразилия. Той ще отговаря за организацията на Мондиал 2014, след като предшественика му подаде оставка заради обвинения в корупция.
 
“Приемам гласуваното ми доверие, новата ми работа ще бъде голямо предизвикателство”, заяви Ребело след срещата си с президента Дилма Русеф.
 
55-годишният Ребело бе председател на долната камара на бразилския парламент и е известен като поддръжник на управлението на Русеф. Сега той получава ключов пост, свързан с организацията на Мондиал 2014 и олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.
 
Новият министър ще трябва да извърши чистка в Министерството на спорта, тъй като предшественика му Орландо Силва е разследван заради обвинение, че е участвал в отклоняване на средства от социални програми.
 
Силва е петият член на правителството на Дилма Русеф, който подава оставка през последните пет месеца. Той отрече повдигнатите срещу него обвинения. Орландо Силва, също като новият министър Алдо Ребело, е член на Комунистическата партия на Бразилия, която е съюзник на управляващата Работническа партия, от която е Русеф./БЛИЦ