Конкурентът на Али Соу в нападението на Ростов Владимир Обухов може да получи сериозно наказание, тъй като е заподозрян в употреба на допинг. Това пише в писмо от ФИФА, изпратено да генералния секретар на Руския футболен съюз Александър Алаев.

Съобщава се, че в проба на 29-годишния нападател е открито наличието на забранения препарат метандиенон. Тестът е направен през 2013 г. по време на лагер на младежкия национален отбор на Русия. Резултатът от изследването е посочен като отрицателен от Московската антидопингова лаборатория.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ФИФА твърди, че има доказателства за опит да укриване на положителен резултат за допинг. Това е показал анализ със специална апаратура, която открива следи от използване на препарати за прикриване на употребата на забранени вещества.

Ако Обухов не успее да докаже невинността си пред ФИФА и Международната антидопингова агенция, то ще му бъде наложено наказание от четири години лишаване от състезателни права.

Владимир Обухов е част от Ростов от октомври 2020 г. През настоящия сезон той има седем мача за тима, но в тях няма реализиран гол. За младежкия национален отбор е изиграл 17 срещи, в които е отбелязал осем попадения.