Германският бранител Саша Ритер, който е конкурент на българския национал Станислав Манолев за поста десен защитник на Фулъм, изрази желание да премине за постоянно в редиците на тима от „Крейвън Котидж”.

29-годишният защитник премина в лондонския тим в началото на сезона, когато бе взет под наем от втородивизионния немски Кьолн, но постепенно се наложи като титуляр във водения от холандския мениджър Мартин Йол отбор. В договора на Ритер има клауза, която позволява на Фулъм да откупи правата на германеца и най-вероятно ще го направи. От началото на сезона той е записал 27 срещи с екипа на лондончани.

„Искам да остана тук. Фулъм разполага с опция да ме купи, така че през идните няколко седмици ще има разговори относно бъдещето ми. В момента не мога да кажа какво ще се случи, но ми харесва тук и съм благодарен, че Фулъм ми даде шанс да играя във Висшата лига“, сподели Ритер, който от началото на сезона е записал 27 мача с екипа на лондончани.

„Опцията на Ритер е валидна до края на сезона, затова няма никакво напрежение по въпроса. Или ще я задействаме, или не“, реагира пък мениджърът Мартин Йол.