Мениджърът на Челси Антонио Конте е доволен от развитието на отбора, след като той го пое през лятото. В момента „сините” от Лондон са втори във временното класиране на английската Висша лига, записвайки пет поредни победи с голова разлика 16:0 в тях.

„Не е лесно, когато пристигнеш в нов отбор, нова държава, където трябва да научиш нов език и да въведеш нови методи, да интегрираш своите виждания, своята философия за футбола. След четири месеца аз съм доволен от това, което вършим, защото футболистите започнаха да се представят превъзходно. Те се стараят изключително много през всички тренировки на отбора“, сподели Конте пред клубния сайт.

„Ние започнахме сезона с една система на игра. Моите виждания бяха, че трябва да играем 4-2-4. След това прехвърлих на 4-3-3, играхме нещо и в 4-2-3-1. Аз обаче не останах доволен от баланса в отбора. Когато допускаш повече голове от твоя опонент, трябва да промениш нещата. Именно поради тази причина ние преминахме на система 3-4-3. Мисля, че това е добре за отбора. Все още се иска време, за да може нападателите ни да се адаптират към системата на игра. Със сигурност новата схема на игра ще ни помогне да се представяме още по-добре в атака, а също така и в защита. Ние вкарваме голове, създаваме положения. Това е най-важното във футбола, но не трябва да се подценяват и сухите мрежи. Смятам, че това е правилният път, който трябва да следваме“, добави италианският специалист.

„Сега със сигурност ни е по-лесно в сравнение с преди един месец. Ние сме наясно, че трябва постоянно да подобряваме представянето си. Отборът трябва да се развива и в нито един момент не трябва да спира да прави това. Трябва да търсим подобрение в играта ни в различни аспекти. Трябва да бъдем по-компактни, да пресираме по-добре. Мисля, че всеки един треньор може да подобри представянето на своите футболисти. Най-важното е да се работи усилено с всеки един играч. Трябва да се стремиш да изчистиш слабостите и да акцентираш на силните качества във всеки футболист. В Челси имаме много талантливи играчи, с които ни предстои много работа. Аз съм щастлив, че мога да видя такова развитие във всеки един от тях. Когато искаш да спечелиш нещо, е много важно да бъдеш единен отбор“, каза още Конте.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА