Треньорът на Ювентус Антонио Конте изрази огромното си задоволство от разгромната домакинска победа над Рома с 4:0 в последния мач от 34-ия кръг на Серия “А”. След този успех “бианконерите” дръпнаха на върха с 3 точки пред основния си преследвач Милан, който в неделния следобед се издъни у дома срещу Болоня, с който подели точките след 1:1.

"Изиграхме страхотен мач и действахме като голям отбор. Напълно заслужено спечелихме мача. За всеки ще е трудно да играе срещу нас, когато демонстрираме подобна форма. Това бе важна победа, която ни приближи с още една стъпка към мечтата, която преследваме”, сподели Конте след победата над “римските вълци”.

“Сега е време да мислим за мача с Чезена, който ще е от огромна важност. В момента обаче можем да се насладим на факта, че със сигурност ще играем в Шампионската лига догодина", допълни специалистът.

До края на сезона в Италия остават 5 кръга, а Ювентус, който няма загуба от началото на кампанията (19 победи и 14 равенства), със сигурност не може да падне по-долу от третото място в класирането. Това означава, че “Старата госпожа” има гарантирано участие в Шампионската лига през следващия сезон.