Треньорът на Интер Антонио Конте призна превъзходството на Ювентус в дербито на Серия "А", което "Старата госпожа" спечели с 2:1 в Милано.

"Ювентус показа тази вечер цялата си нападателна мощ и опит в управлението на мачовете. Не мога да съм недоволен от играчите си, тъй като те се стараеха много и дадоха всичките си сили. Винаги съм казвал, че ни предстои дълъг път с този млад отбор, за да достигнем нивото на Ювентус на ниво опит и контролиране на срещите.

Движим се напред, но сме още в началото на своя път. Гледах статистиката, според цифрите мачът е бил равностоен, което потвърждава думите ми, че по-опитният отбор направи разликата. Разстроен съм от загубата, но не защото дойде срещу Ювентус. Свалям им шапка, а ние запретваме ръкави и продължаваме да работим. Те са отбор от съвсем друго ниво във всеки смисъл", каза Конте.

"Работим за съкращаване на дистанцията, изиграхме добре предишните мачове, но да не забравяме, че в тях образно казано карахме с 200 км в час. Не можем да постигнем същите резултати, ако караме с 80", допълни треньорът на Интер.

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020