Италианският нападател Марио Балотели заяви, че няма търпение Евро 2016 да започне, което предизвика саркастичен коментар от страна на селекционера на „адзурите“ Антонио Конте.

„Нямам търпение“, написа в „Инстраграм“ ентусиазираният Балотели след вчерашния жребий за европейското първенство, който прати Италия в група с Белгия, Ейре и Швеция.

„Той няма търпение за какво ... да играе на Европейското или да го гледа по телевизията?. Балотели сам трябва да покаже, че заслужава място в националния отбор. Това се отнася и за другите играчи, но Марио има много да доказва“, заяви Конте.

„Все още не съм определил предварителен състав за Евро 2016. Ще гледам внимателно всеки играч, който заслужава да попадне в националния отбор, но много добре знам и кои футболисти ни класираха на европейското първенство. Познавам италианските играчи и който иска да играе на Европейското, трябва да ми покаже, че наистина заслужава“, допълни селекционерът.

Марио Балотели се намира в слаба форма през последната година и е по-постоянен в изявите си в социалните мрежи, отколкото на терена. Откакто Антонио Конте пое „Скуадра Адзура“ след отпадането в груповата фаза на Мондиал 2014, Балотели само един път е викан в националния отбор.