Треньорът на Ювентус Антонио Конте сподели след победата при гостуването на Катания (1:0) късно снощи, че футболистите му са направили нова важна крачка към спечелването на титлата в Серия „А”. Той и колегата му начело на „слоновете” Роландо Миран бяха изгонени от скамейките в средата на първата част, но Конте не се сърди на съдията Антонио Дамато.

"Според мен, по този начин мистър Дамато опита да даде сигнал на играчите да се успокоят, като изгони нас треньорите. Това бе знак за укротяване на страстите, защото той не искаше да гони футболисти толкова рано. Роландо и аз разбираме ситуацията, тъй като това не бе лек мач за ръководене”, сподели след срещата Конте.

„Иначе ние се представихме добре, запазихме спокойствие и стигнахме до успеха. Направихме още една крачка към Скудетото. Трябва да поздравим и Рома, които също правят нещо забележително този сезон. Затова не бива да се отпускаме дори за миг, тъй като нищо не е решено. Заради участието ни в Лига Европа ще трябва да играем през три дни, а Рома показа, че няма да се откаже лесно от битката за титлата", допълни наставникът на „бианконерите”.