Селекционерът на Италия Антонио Конте въобще не е притеснен от поражението с 0:1 от Португалия в контрола, която се игра в швейцарския град Женева. Под ръководоството на Конте съперникът на България в квалификациите за Евро 2016 във Франция има 5 успеха от 10 мача, записвайки само едно поражение.

„Тези мачове са важни, защото помагат на играчите да се развиват, а треньорите виждат много неща. Не съм разочарован от загубата. Дали с този мач направихме крачка назад? Не мисля за това. Интересува ме само, че играчите ми успяха да натрупат опит, тъй като те играят твърде малко международни мачове. Най-важното е да продължиим да работим. Загубите могат да бъдат полезни за работата ни“, сподели след срещата Конте.

„Не мога да си представя, че Италия се намира след някои тимове. Може би се дължи на резултатите ни в последните години. Фокусиран съм единствено върху настоящето и бъдещето. Свършихме много работа през първата ми година, но има още какво да направим. Трябва и искаме да се подобряваме“, допълни специалистът.