Треньорът на Ювентус Антонио Конте все още има някакви притеснения за титлата в Серия „А”, въпреки че „бианконерите” имат аванс от 8 точки пред втория Рома шест кръга преди края на сезона. „Старата госпожа” победи вчера на свой терен аутсайдера Ливорно (2:0) и направи нова голяма крачка към защитата на трофея си.

"Битката за титлата абсолютно не е приключила. Това е един завладяващ сезон, в който два отбора правят невероятни неща и чупят рекорди. Хората просто трябва да отдадат заслуженото на Юве и Рома. До края на сезона има още 6 мача, а ние още не сме шампиони. Мисля, че трябва да продължим по същия начин, за да можем да спечелим титлата", сподели Конте след успеха над Ливорно.

"Би било страхотно да се класираме за финалната четворка. Това би било много добре за италианския футбол, както и за Юве. Лион разполага с някои наистина много добри футболисти, така че си мисля, че още не сме ги елиминирали, въпреки победата във Франция", коментира специалистът предстоящия реванш срещу Олимпик (Лион) в четвъртфиналите на Лига Европа. Ювентус вече спечели първия мач с 1:0 като гост, а ответният сблъсък в Торино е в четвъртък вечер от 22:05 часа българско време.