Треньорът на Ювентус Антонио Конте, който бе изхвърлен за 10 месеца от футбола, свика специална пресконференция, на която да се защити.

„Всички говориха, сега е време ние да говорим. Винаги съм уважавал правилата, на и извън терена. Вчера (когато санкцията му бе потвърдена от Федералния съд) бе само върха на сладоледа. Бях шокиран от това, което каза един от съдиите. Той каза някои наистина необикновени неща.

Аз се държах по правилния начин, въпреки че се държаха с мен крайно несправедливо. Сега искам да изясня някои неща”, започна Конте.

„Никога не съм залагал в моя живот, но се превърнах в същинско рекламно лице за скандала с уредени залози. В съда взимаха решения на базата на думите на Пипо Каробио, който изкараха най-добрия ми приятел, а прокурорите казваха, че на моите думи не може да се вярва.

Това е смешно. Моето обжалване бе саботирано нарочно. Аз съм невинен, но въпреки това бях принуден да се призная за виновен. Това е разочароващо. Те развалиха репутацията ми в съблекалнята на отбора. Хората, които ме познават, знаят каква личност е Антонио Конте. Свикнал съм да печеля на футболния терен.

Това е един абсурд. Всеки трябва да разбере какво ми причиниха, защото не бива да се лъже.

Прокурорите повярваха на човек, който три години и половина продава мачове, който продаде семейството си.

Какво да направя аз? Дайте ми една камера и ще записваме всяко мое движение, защото това може да се случи на всеки”, допълни наставникът на Ювентус.