Треньорът на Ювентус Антонио Конте похвали играчите си и заяви, че отборът обръща нова страница след поражението си от Галатасарай (0:1) в Истанбул миналата седмица и отпадането от Шампионската лига.

"Момчетата ми правят невероятни неща, спечелихме 14 от 16 мача в първенството този сезон. Естествено, има разочарование от отпадането от Шампионската лига, но това трябва само допълнително да ни амбицира и мотивира, защото бяхме елиминирани незаслужено”, сподели наставникът след домакинския успех над Сасуоло (4:0).

„Серия „А” е дълъг и изтощителен процес, така че трябва да поддържаме нивото си всяка седмица. Трябваше да сме по-концентрирани през второто полувреме, но е чудесно, че не допуснахме гол за осми пореден мач. Ако продължаваме в този дух, можем само да спечелим. Някои хора може би смятаха тази наша победа за сигурна, но в Серия „А” няма нищо сигурно," добави специалистът.

"Обръщаме нова страница след Истанбул, налага се. Напомням на играчите, че трябва да оставят нещата в миналото. Отпадането бе разочароващо, тъй като не успяхме да изиграем наистина един финален мач, но ние сами се поставихме в тази ситуация, и трябва да се поучим от случилото се," завърши Конте.