Киево направи домакинско нулево равенство с Милан в мач от 29 кръг на Серия „А“. И двата тима може да съжаляват, че не стигнаха до успеха. Това е трето поредно реми между „летящите магарета“ и „росонерите“. Тимът от Верона няма победа на „червено-черните“ вече повече от 10 години.

Срещата не започна добре за Милан, който беше воден от помощник-треньора Ненад Сакич заради наказание на Синиша Михайлович, тъй като в 19-ата минута се наложи принудителна смяна на талантливия 17-годишен вратар Джанлуиджи Донарума. Стражът, обявен за Новия Буфон, пострада при сблъсък с Алесио Романьоли и това доведе до влизането в игра на ветерана Кристиан Абиати.

38-годишният вратар почти веднага трябваше да се намесва решително, за да отрази удар на Антонио Флоро Флорес. След това спаси и изстрела на Рикардо Меджорини, а Карлос Бака пропусна най-чистото положение за Милан през първото полувреме.

Четвърт час преди края гостите имаха уникален двоен шанс за гол, но нямаха късмет. Първо Албано Бидзари изби удар на Иняцио Абате в гредата, а след това при добавката Андреа Бертолачи от 10 метра уцели страничния стълб.

След това Симоне Пепе стреля опасно към вратата на Абиати от фаул, а в последната минута при пряк свободен удар Фабрицио Качаторе прати топката в мрежата на Милан, но попадението беше отменено заради засада.

Със спечелената точка „росонерите“ събраха актив от 48 и заемат шесто място, но са на пет точки зад петия Фиорентина, който има мач по-малко. Киево е десети с 35 точки.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!