Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха при 0:0 в среща от 27-ия кръг на английската Висша лига. 

Първата част определено не беше добра за лекарските щабове на двата тима, като трима (Ерера, Мата и Лингард) попълниха лазарета на Юнайтед, а Фирмино напусна с проблем за Ливърпул само в рамките на 22 минути.

Двубоят като цяло предложи много битка, дебнене и малко чисти голови положения, като "червените дяволи" определено могат да съжаляват за ситуация в края на първата част, в която Лукаку пусна топката към Лингард, но Алисън притича и я взе от краката му.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През първото полувреме Юнайтед отправи два точни удара към вратата на съперника, а Ливърпул едва един, което отлично описва случилото се на терена.

"Червените дяволи" бяха по-активни в началото на втората част и за половин час отправиха три шута към Алисън (един във вратата) срещу нула за гостите. Ливърпул се посъбуди около 70-ата минута и с два поредни корнера внесе напрежение пред вратата на домакините.

Четвърт час преди края Жоао Матип си заби автогол, но попадението беше отменено заради засада на центриралия към вратата Крис Смолинг. Отново той се оказа на сантиметри от гола в края на срещата, но не протегна крак в решителния момент и пропусна да донесе победата на тима си.

Така "червените дяволи" направиха услуга на градския си съперник Сити, като авансът на мърсисайдци пред "гражданите" вече е само точка.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019