Контузията на Лео Меси, получена в мача от Шампионската лига срещу Бенфика (0:0), не е сериозна. Това съобщи спортният директор на "блаугранас" Андони Субисарета. Аржентинският гений изплаши всички фенове на тима, след като при опит да отбележи гол получи травма в лявото си коляно.

Звездата се появи в игра като резерва през второто полувреме, но не успя да увеличи головата си сметка от 84 попадения от началото на 2012 година. Инцидентът стана в 84-ата минута. Лео бе изведен с пас зад гърба на защитата на Бенфика и излезе сам срещу вратаря Артур.

Двамата се сблъскаха, но играта продължи, а Меси се опита с левия крак да прехвърли стража на гостите. Опитът му не успя, а голмайсторът се строполи с гримаса на тревата. Оказа се, че при сблъсъка с Артур кандидатът за “Златната топка” е усукал коляното си. Меси напусна терена с носилка, а сред феновете на Барселона се зароди страх, че може да става дума за сериозна контузия.

Андони Субисарета обаче побърза да ги успокои, че няма нищо страшно. Бившият вратар обаче добави, че предстоят още тестове. Според първоначалните прогнози, Меси може би ще отсъства от игра една или две седмици, което е добрият вариант в случая. Допълнителни прегледи ще бъдат направени на Лео днес и тогава се очаква да бъде установено с по-голяма точност състоянието му.