Аржентинската футболна централа планира организирането на турнир за купата на страната от следващия сезон. По подобие на турнирите за националните купи на всички европейски страна и в този ще се включат клубовете от всички дивизии, които в Аржентина са седем.

“Ще подготвим тази известна аржентинска надпревара, която се опитваме да въведем от дълго време насам, но досега ни липсваха средства”, обяви президентът на Аржентинската футболна асоциация Хулио Грондона пред местното “Радио 10”.

"Турнирът ще започне във втората половина на годината и ще бъде на директно отстраняване. Това е едно добро предложение от страна на президента на федерацията Хулио Грондона. Носителят на купата ще получи място в турнира за купа Судамерикана", съобщи председателят на съвета към Аржентинската футболна асоциация Густаво Сереса.

Турнирът Копа Аржентина ще използва регламента на повечето купи на страните в Европа, където се играе по един мач на кръг след общ жребий за отборите от всички дивизии.

"Това е голяма възможност за по-малките клубове, които ще играят срещу най-добрите отбори в Аржентина. Те ще имат възможност да срещнат и най-силните в Южна Америка. Създадохме тази купа специално за провинциалните отбори", добави Сереса. /БЛИЦ