Хаосът с мачовете в Серия „А“ продължава да е пълен заради проблема с коронавируса. Само часове след решението, че мачът между Сампдория и Верона ще се играе пред празни трибуни, срещата окончателно беше отложена.

Опасната зараза от COVID-19 се разпространява в Северна Италия и вече има 30 регистрирани смъртни случаи и над 1200 болни.

Вчера управата на регион Лигурия даде разрешение за провеждането на срещата 26 кръг на Серия „А“ в Генуа при закрити врати, но след това ръководството на Серия „А“ промени плановете и отложи мача за 13 май. Сампдория трябваше да приеме Верона тази вечер от 21:45 часа.

Решението на футболните власти вероятно е свързано с недоволството на „моряците“, че ще трябва да играе без публика и така ще загуби домакинското си предимство. Сампдория води битка за оцеляване в Серия „А“, тъй като е само на точка над зоната на изпадащите.

Датата 13 май се приема от всички като краен вариант за провеждането на отложените мачове от 26 кръг. Водят се преговори за намиране на по-ранни дати.

Само в рамките на този кръг бяха отложени шест мача. Освен днешната среща, през уикенда не бяха проведени Удинезе – Фиорентина, Милан – Дженоа, Парма – СПАЛ, Сасуоло – Бреша и голямото дерби между Ювентус и Интер.