Два мача от футболните евротурнири и една среща от баскетболната Евролига ще се играят пред празни трибуни. Това обяви испанският министър на здравеопазването Салвадор Ия Рока. Причината е, че във въпросните срещи ще участват отбори от най-засегнатия от коронавируса регион в Италия – Ломбардия.

1/8-финалният реванш от Шампионската лига между Валенсия и Аталанта (10 март) ще се проведе при закрити врати. Италианският тим спечели първия мач с 4:1, а след това се появиха информации, че трима испанци са заболели от опасната зараза на стадиона в Милано. По-късно се оказа, че те нямат коронавирус.

Вчера в Испания обявиха първия смъртен случай заради COVID-19. Човекът е от региона на Валенсия. Той е починал още на 13 февруари, а пробата му е взета посмъртно.

Без публика ще се играе и първият 1/8-финал от Лига Европа между Интер и Хетафе (12 март). Както е известно, само преди няколко дни „наредзурите“ играха с Лудогорец (2:1) на празния „Джузепе Меаца“ заради смъртоносната епидемия.

Пред празни трибуни ще се проведе и срещата от редовния сезон на баскетболната Евролига между Валенсия и Олимпия Милано на 5 март.

„Мерките са съгласувани между Испания и Италия и са свързани с предписанията на здравните органи на двете държави“, коментира Салвадор Ия Рока.