Когато новият президент на Барселона Сандро Росел влезе в офисите на клуба, бе изправен пред неприятна изненада. Няма пари на ръка, налага се да продава Чигринский за 15 милиона евро, за да раздаде заплатите на футболистите за месец юни.

Испанските издания публикуват обширни материали за своеволията на бившия президент на каталунците Жоан Лапорта. Оказва се, че босът е бил повече от щедър във време на сериозна финансова криза. След направените финансови одити от новото ръководство са открити хиляди евро злоупотреби.

В счетоводния баланс на Барселона са открити доста дебели сметки открити за харчене в нощни клубове. “Марка” дори представя снимка на разгорещения Лапорта с пура в ръка и целия потен във вихъра на танца.

“Имало е повече разходи от обичайното. Клубът е купил билети за финала в Рим за повече от 1 милион евро. Лапорта винаги е бил щедър. След като отборът спечели двете си титли в Шампионска лига футболистите получиха подаръци часовници и бижута за общо 420 хиляди евро. Вероятно освен играчите и много хора извън клуба да са усетили от добротата на Лапорта”, пише още “Марка”.

Сътрудничеството с узбекистанския Буньодкор също буди подозрения. Барселона е давал 40 хиляди евро на месец. Освен това бившият президент е спонсорирал каталунската футболна федерация с 600 000 евро безвъзмездна помощ. Част от парите обаче все още не са платени и се налага Сандро Росел да наследи и този дефицит. На един от последните домакински мачове за миналия сезон клубът е платил цели 42 хиляди долара за храна за гостуващите ВИП представители в ложите./БЛИЦ