Един от националите на Хърватия - Домагой Вида, говори за предстоящата квалификация с България. Двубоят е на 10 октомври (петък) от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Вида се превърна в герой за клубния си тим Динамо Киев, след като отбеляза единственото попадение за успеха срещу Шахтьор Донецк.

"Очаква ни труден мач. България все още няма играчи тип Модрич, Манджукич или Ракитич, но въпреки това са силен тим. Мисля, че ние сме по-добри. Българите не разполагат с големи имена, но са млади и се представиха добре срещу Азербайджан. Сега ще искат голям скалп като Хърватия. Почти съм сигурен, че ни чака адска атмосфера в София. Трябва да заглушим стадиона, но не е нужно да говорим, а да се хванем за работа", заяви Вида пред "Вечерни лист".

"Искаме да спечелим и двата мача (след гостуването на България имат домакинство срещу Азербайджан) преди да гостуваме на Италия", допълва футболистът.

Вида вкара гол за Динамо Загреб срещу Лудогорец преди две години в мач от квалификациите на Шампионската лига. Той бе точен в Загреб за 3:2 в 98-ата минута: "Българите лежаха. Този гол в 98-ата минута винаги ще го помня (смее се).