Голямата звезда на полския национален тим Роберт Левандовски и Карол Швидерски напуснаха контузени по време на контролата срещу Турция, която е последната проверка за двата отбора преди Евро 2024 в Германия. Мачът във Варшава започна с благотворителна инициатива, като феновете хвърляха плюшени играчки по терена.

Левандовски изигра едва 32 минути в своя мач номер 150 за тима. Капитанът напусна терена на собствен ход, но изглежда е усетил неразположение.

Малко преди това Карол Швидерски се контузи по изключително нелеп начин. След като вкара гол за 1:0 в приятелския мач срещу Турция, нападателят реши да се зарадва, но тичайки към феновете, стъпи накриво. Медицинският екип провери ситуацията, но се оказа, че футболистът не може да продължи.

Травмата наложи играчът на „дружина полска“ да бъде заменен от Кшищоф Пьонтек още в 19-ата минута на срещата във Варшава. В следващите часове ще стане ясно, дали той ще може да пътува за Германия за европейските футболни финали.

На Евро 2024 поляците са в група D с Нидерландия, Австрия и Франция, докато Турция е в група F с тимовете на Грузия, Португалия и Чехия.