19-годишният вратар на Унион Берлин - Беркин Арсланогулари, който се състезава за юношеския тим на клуба, се сблъска с лошо развитие в трудната си борба с рак на костите, съобщиха медиите в Германия. Лекарите решили да ампутират крака на младия спортист, след като интензивната химиотерапия не е променила неблагоприятното развитие на болестта.
 
Беркин Арсланогулари беше част от юношеския отбор на Унион Берлин в Младежката лига на УЕФА миналия сезон. Наскоро обаче е бил диагностициран с рак и е започнал процеса на лечение, пише Ege Telegraf.

Веднага след като е била извършена ампутацията, от Унион Берлин стартираха кампания за подкрепа на момчето и неговото семейство. В специално изявление на "железните" от Унион се казва, че по време на лечението и постоянните посещения в болницата, семейството му не е могло да ходи на работа, за да си подсигурява доходи. Също така се обяснява, че жилището им в Берлин не е подходящо за хора с увреждания.

Изразявайки, че е необходима финансова помощ, за да може Буркин да се адаптира по-лесно към новия си живот, клубът стартира дарителска кампания. Унион призова за солидарност всички свои фенове и футболната общност да подкрепят Беркин Арсланогулари и семейството му през този труден период.
 
"Още като малко момче Беркин мечтаеше да тича пред феновете на Унион. В годините до тук той неуморно си проправяше път и миналия сезон за първи път тренира с мъжете. Нашите планове бяха да разчитаме на него", пишат от клуба и уточняват, че има мач за мъжете в контролна среща през лятото срещу Магдебург.