ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Разбилият Лудогорец със 7:1 на свой терен по-рано през сезона Нордселанд размаза у дома и турския гранд Фенербахче, но с 6:1 в ключов двубой от група H на Лигата на конференциите. В другия мач от групата "орлите" от Разград спечелиха драматично с 2:1 при визитата си на последния Спартак Търнава и запазиха шансове да се класират за елиминациите, ако в последния кръг победят Нордселанд на свой терен.

Домакините започнаха по-активно и в 21-ата минута поведоха. След поредния корнер Тверсов бе намерен на първа греда и продължи топката, която бе пратена в мрежата от Лукас Хай за 1:0. Четири минути по-късно Андреас Шелдеруп показа уникална техника в средата на терена, подаде към капитана Киан Хансен, който продължи към Тверсов. Халфът изведе Диоманде, който продължи към Даниел Свенсон и той преодоля Ливакович за 2:0.

В 43-ата минута Шимански остави топката на белгийския нападател Миши Батшуах, който с прецизен удар по земя от границата на наказателното поле я прати в десния ъгъл на вратата на Ериксон, като и гредата помогна тя да се озове в мрежата за 2:1. Броени секунди след това Кент центрира към Шимански, който се възползва от неубедителна намеса на Ериксон и прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен след намесата на ВАР заради игра с ръка на поляка.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 55-ата минута Адамо Нагало изведе появилия се като резерва Бенямин Нигрен, като 22-годишният нападател не остави шансове на Ливакович за 3:1. Четири минути по-късно втори гол на Фенербахче бе отменен. Батшуаи прати топката във мрежата, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В 66-ата минута Шелдеруп стреля по диагонал, Ливакович успя да се намеси, но топката попадна в краката на Кристиан Расмусен, който направи резултата 4:1. В 75-ата минута Бенямин Нигрен отбеляза втория си гол в срещата и общо пети за датчаните след индивидуален пробив и удар в долния десен ъгъл на Ливакович. Девет минути по-късно Нордселанд стигна до шести гол, като Бенямин Нигрен оформи своя хеттрик и крайния резултат.

По този начин датчаните вече са лидери с 10 точки, докато "жълтите канарчета" са с 9 на третата позиция зад "орлите" от Разград, които излязоха втори след драматичния успех с 2:1 срещу опашкаря Спартак в Търнава.

Група H
22:00 часа Нордселанд – Фенербахче 6:1

1:0 Лукас Хей (21), 2:0 Даниел Свенсон (25), 2:1 Миши Батшуай (43), 3:1 Бенямин Нигрен (55), 4:1 Кристиан Расмусен (66), 5:1 Бенямин Нигрен (75), 6:1 Бенямин Нигрен (84)

22:00 часа Спартак Търнава - ЛУДОГОРЕЦ 1:2
0:1 Квадво Дуа (74), 1:1 Ерик Даниел (78), 1:2 Матиас Тисера (90+5)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!