Кошмарът на Виктор Валдес, който не е играл в официален мач от година, е на път да приключи. Испанският страж е пред дебют за Манчестър Юнайтед. Много е вероятно Валдес да пази вратата на "червените дяволи" в мача срещу Кембридж за ФА Къп. Двубоят е този петък от 21:45 часа, като селекцията на Луис ван Гаал гостува на четвъртодивизионния си противник.

Валдес се контузи през март миналата година, когато скъса кръстни връзки на коляното. Той отхвърли възможността да остане в Барселона, а след това заради травмата се провали преминаването му в Монако, въпреки че имаше предварителен договор с клуба от Княжеството. В първите дни на годината Валдес официално подписа с "червените дяволи" и сега е на път да направи официален дебют за тях.

Очаква се Ван Гаал да даде почивка на Давид де Хеа и Валдес да запише първи минути на вратата на Манчестър Юнайтед.

КОЙ Е ВИКТОР ВАЛДЕС?
Роденият на 14 януари 1982 година вратар е юноша на Барселона. В юношеските си години изкарва три години в Тенерифе, но през 1995 година отново се връща в Ла Масия. От 2000 година до пролетта на 2014-та игра само за каталунците. Валдес има 535 мача за първия тим на Барселона, с които спечели 20 трофея, включително три пъти Шампионската лига.