Само месец, след като всички футболни фенове преживяха кошмара с датския национал Кристиан Ериксен в първите дни на Евро 2020, ужасната ситуация се повтори. Този път със сенегалския национал Кума Бабакар.

28-годишният футболист е получил инфаркт по време на първата предсезонна тренировка на турския Аланияспор, където играе под наем от Сасуоло.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бабакар още предната вечер се е оплакал на лекаря на отбора, че не се чувства добре и има болки в гърдите. Въпреки това се е явил на тренировката и е започнал занимания със съотборниците си.

Сенегалецът се сринал на терена. Лекарите му оказали първа помощ, а след това пристигнала линейка. Футболистът е откаран в болница, където спасили живота му.

Самият Бабакар успокои феновете със снимка от болницата на профила си в „Инстаграм“. Той благодари на изразената подкрепа, която е получил като лични съобщения.

Нападателят започва да играе в Европа още от 14-годишна възраст. Първо е част от школата на Пескара, а след това и от академията на Фиорентина. Започва професионалната си кариера при „виолетовите“, които периодично го дават под наем на испанския Расинг (Сантандер) и италианските Падова, Модена и Сасуоло.

През 2018 г. Бабакар за постоянно преминава при „зелено-черните“, но на следващия сезон е преотстъпен на Лече. От 2020 г. е даден за две години под наем на Аланияспор.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babacar Khouma (@el.kuma_30)