Коста Рика победи изненадващо Боливия с 2:0 в среща от втория кръг на Група “А” и така задмина във временното класиране домакина на Копа Америка Аржентина. Мачът в Хухуй бе изпъстрен с интересни моменти, но всичко се реши едва след почивката. Костариканците уцелиха на два пъти гредите след изпълнения на фаул през второто полувреме, а Боливия завърши срещата с 9 души след червени картони на двама от своите играчи.

Резултатът бе открит в 59-ата минута, когато вратарят на Боливия Карлос Ариас отрази удар на Ален Гевара, но при добавката Хосуе Мартинес бе точен за 1:0. В 70-ата минута Коста Рика получи правото да изпълни дузпа, след като Роналд Риверо игра с ръка пред голлинията, за да блокира влизащата в мрежата на Боливия топка. Риверо получи червен картон. Боливийският страж обаче отрази удара от бялата точка на Ален Гевара, а след това изби и добавката на същия футболист. Пет минути по-късно обаче положението на Боливия се влоши още повече, след като Валтер Флорес бе изгонен от игра за неспортсменска проява срещу противников играч. Така боливийците останаха с 9 души на терена и бяха наказани в 79-ата минута, когато 19-годишният Джоел Кембъл бе изведен сам срещу Ариас и с премерен удар сложи точка на спора – 2:0.

Така Коста Рика се изкачи на второ място в класирането на Група "А" с актив от 3 точки, изпреварвайки Аржентина, която е трета с 2 пункта след 2 ремита. Едноличен лидер е Колумбия с 4 точки, а на последното четвърто място е Боливия с 1 пункт. /БЛИЦ