Спортният директор на ЦСКА Емил Костадинов даде интервю пред сайта на УЕФА относно днешния финал на Лига Европа. В Дъблин един срещу друг се изправят Порто и Спортинг (Брага). Костадинов е близък приятел с наставника на “драконите” Андре Виаш-Боаш, а в началото 90-те години на ХХ в. бе партньор с треньора на тима от Брага Домингош Пасиенсия на върха на атаката на Порто.
 
“Ще бъда щастлив, който и да спечели финала. И двата отбора заслужават трофея. Те са на финал и това означава, че са най-добрите отбори в турнира. На финала няма фаворит, макар че Порто е по-силният отбор на пръв поглед”, твърди спортният шеф на “червените”.
 
“Домингош е прекрасен човек и изкарахме страхотно време в Порто. Все още поддържаме връзка. Създадохме отлично партньорство в атака. Сигурен съм, че той ще стане страхотен треньор. Не съм изненадан, че португалските треньори се справят добре. Когато си играл под ръководството на тактици като Артур Жорже и Сър Боби Робсън, научаваш много”, допълни Костадинов.
 
“За първи път срещнах Андре Виаш-Боаш през 2006-а, когато имаше мисия като скаут в София, докато работеше за Челси и оттогава поддържаме контакт. Нещата в Порто се промениха много бързо. Андре пое отбора преди около година и вижте какво направи. Това евпечатляващ отбор със страхотни играчи като Фалкао и Хълк”, коментира екзекуторът на “петлите” по повод познанството си с треньора на “драконите”.
 
“Футболът се развива много добре в Португалия. В страната много добре работят с младежките академии и продължават да произвеждат големи таланти. Не е изненада, че португалските отбори се справят добре в Европа”, коментира бившият български национал./БЛИЦ