Един от фаворитите за спечелването на Купата на Африканските нации Кот д`Ивоар победи с 2:0 Ангола в последния мач от Група "B" и изхвърли съперника си от надпреварата за сметка на Судан, който в същото време надделя с 2:1 над Буркина Фасо.

Въпреки че играха с резервите си, "слоновете" биха съперника си в мач, в който им беше достатъчно и равенството, за да завършат на върха в групата си и да продължат на 1/4-финалите с пълен актив от 9 точки. Звездата Дидие Дрогба остана на пейката, като влезе в игра десетина минути преди края, заменяйки Сейду Думбия. Попаденията за успеха на Кот д`Ивоар реализираха Еманюел Ебуе в 33-ата минута и Вилфрид Бони в 65-ата.

На 1/4-финалите съперник на "слоновете" ще бъде един от домакините на надпреварата - Екваториална Гвинея, завършил на 2-ото място в Група "А", която беше спечелена от Замбия.

За победата на Судан срещу Буркина Фасо с 2 гола се отчете Елтаиб Мудатер - в 33-ата и 80-ата минути, докато Мумуни Дагано вкара почетно попадение за противника в последните секунди на добавеното време.