Футболната федерация на Кот д`Ивоар е отправила предложение към французина Филип Трусие да води националния отбор на страна по време на световното първенство в ЮАР.

Трусие, който в момента е генерален мениджър на японския ФК Рюкю, е получил предложение да застане начело на “слоновете” до края на Мондиал 2010, разкриха от клуба от остров Окинава.

Французинът, който е бивш национален селекционер на Япония, е известен като Белия шаман заради успешната си работа в различни африкански отбори от Нигерия, Буркина Фасо, ЮАР и Кот д`Ивоар. 54-годишният Трусие изведе “самураите” до осминафинал на Мондиал 2002.

Кот д`Ивоар ще играе на световното първенство в ЮАР в една група с Бразилия, Португалия и КНДР. Федерацията уволни босненския селекционер Вахид Халилходжич, който не успя да изведе “слоновете” до полуфиналите на купата на Африканските нации.

Тимът на Кот д`Ивоар, който преди седмица загуби с 0:2 от Южна Корея в Лондоон, е свързван и с Гуус Хидинк. Холандецът напуска поста си в националния отбор на Русия през юни, за да поеме Турция през август./БЛИЦ