Халфът на Милан Тиемуе Бакайоко се защити във връзка със скандала заради отказа му да влезе в игра при победата с 2:1 над Болоня. Очакванията бяха французинът да влезе на мястото на контузения Лукас Билия, но вместо това в игра се появи Хосе Маури.

„Вече няколко седмици медиите постоянно пишат за мен, а аз реших да не отговарям и да продължа да работа. Това, което се публикува за инцидента на мача с Болоня, изисква незабавна реакция. За мен е недопустимо, че ме представят като играч, който отказва да влезе в игра след нареждане на треньора и не уважава своите съотборници“, обяви Бакайоко.

„Започнах мача като резерва, но бях готов на 200% да вляза, дори само за пет минути. Когато Лукас получи контузията, ми казаха да се подготвям за смяна. Започнах да загрявам 2-3 минути, но след това ми наредиха да се върна на скамейката. Това се случи между 23-ата и 26-ата минута на първото полувреме. Когато се върнах на пейката, треньорът се обърна към мен с думи, които не очаквах да чуя. Само повторих думите на Гатузо. Нищо повече“, допълни французинът.

„Дайте да поясним: никога не съм отказвал да загрявам. На записите от мача това се вижда ясно. Исках да помогна на съотборниците си, както го правя през целия си престой в клуба и ще продължавам да го правя до края на сезон. Форца Милан“, обяви 24-годишният халф.

Тиемуе Бакайоко играе за „росонерите“ от лятото на 2018 година, когато беше привлечен от Челси под наем. През този сезон той има 12 мача за тима, в които се е отличил с един гол.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019