Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

През това лято Хърватия стана втора в света, но футболните привърженици дори и не подозират, че голяма част футболистите, които стигнаха до това уникално постижение, са продукт на един и същ отбор. 

Става дума за гранда от Загреб - Динамо, който вече е известен в своята родина като фабриката за таланти.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Това лято Хърватия не само затвърди мнението, че разполага с много талантливи футболисти, а и доказа, че клубната политика на Динамо работи много добре и те определено знаят как се изграждат играчи. Тук трябва обаче да уточним, че не всички са стартирали при "модрите" своята кариера, но са тръгнали за големия футбол именно оттам.

БЛИЦ Спорт ви предлага списък с едни от най-големите футболни таланти, които грандът от Загреб е създал:

Шиме Върсалко - настоящ десен бранител на Атлетико (Мадрид), който играе под наем в италианския гранд Интер. Той е продукт на школата на Динамо, като между 2009 и 2013 година записва 73 срещи първия отбор на "модрите".

Йосип Пиварич - настоящ ляв бранител на Динамо (Киев). Той играе за Загреб между 2008-2017 година, като записва 168 мача с екипа на Динамо, в които отбелязва 9 попадения.

Тим Йедвай - настоящ централен бранител на Байер (Леверкузен). Тук трябва да отбележим, че като дете той започва в НК Загреб, но е привлечен още като юноша в Динамо, където записва и първите си срещи при професионалистите, откъдето си урежда трансфер в Рома, а след това и в настоящия си тим. 

Лука Модрич - футболистът на Реал (Мадрид) едва ли има нужда от представяне, като единствено може да уточним, че и той започва като дете в Задар, но отново е привлечен много млад в Динамо, където се изгражда и тръгва за големия футбол.

Матео Ковачич - друг футболист на Реал (Мадрид), който в момента играе като преотстъпен в Челси. Ковачич също като дете е бил част от друг отбор - Ласк Линц, но схемата отново е познатата - Динамо го взима много млад и го изгражда като футболист.

Милан Бадел - юноша на Поникве, преминал през НК Загреб, след което се оказва в Динамо (Загреб), но тук заслугата на "модрите" не кой знае колко голяма в изграждането му, колкото в тласъка му към големия футбол. От Загреб той поема към Хамбургер, откъдето последва трансфер във Фиорентина, а към днешна дата той е футболист на Лацио.

Марцело Брозович - и полузащитникът не е юноша на Динамо, но отново тласък в кариерата му е именно грандът от Загреб, от който си урежда трансфер в настоящия му отбор Интер.

Марко Рог - футболист на Наполи. Взет е от Загреб на 20-годишна възраст и само след сезон си урежда трансфер в настоящия си отбор.

Марко Пяца - юноша на Динамо, който на няколко пъти като дете сменя отборите си, преминавайки през ЗЕТ и Локомотив (Загреб), но малко по-късно той се завръща при "модрите", откъдето си урежда трансфер в Ювентус. Към днешна дата той е футболист на Фиорентина, но играе там под наем от "старата госпожа". 

Деян Ловрен - футболистът на Ливърпул започва като юноша в Карловац, но много бързо е привлечен в школата на Динамо, където тръгва като професионалист. От там си урежда трансфер в Лион, последва такъв и в Саутхямптън, а от няколко години той е част от мърсисайдци.

Марио Манджукич - той започва като юноша в немския нискодивизионен Дитцинген, но след това се връща в своята родина в Марсония. След година във въпросния тим той е привлече в НК Загреб, а след още година по-късно вече е и в Динамо (Загреб). От "модрите" последват трансфери във Волфсбург, Байерн (Мюнхен), Атлетико (Мадрид) и настоящия му тим Ювентус.