Най-лошата и грозна футболна емблема в света е тази на германския елитен Хамбургер, който никога в своята история не е изпадал от Бундеслигата. Такъв е изборът на популярното английско издание „Дейли Мейл”, което обаче не е взело под внимание емблемата на нито един клуб от Великобритания.

„Без цифри? Без букви? Клубът се нуждае от ново лого”, са написали британците в критиката си за логото на „червените шорти”. Според тях един клуб със 128-годишна история би трябвало да покаже на емблемата си най-малкото годината на създаването си. Почти същата критика е отправена и към носителя на Купата на Германия от миналия сезон Волфсбург, за който е написано: „Ултра модерно и ултра скучно”.

Останалите отбори в класацията на „Дейли Мейл” за най-лоши футболни емблеми са: Зенит (Русия), Наполи (Италия), Мелбърн Виктори (Австралия), Ню Йорк Ред Булс (САЩ), Бохемианс (Чехия), Валансиен (Франция), Нюелс Олд Бойс (Аржентина) и Пасош де Ферейра.

От германският таблоид „Билд” реагираха и на свой ред пуснаха анкета в сайта си, включваща и английски клубове, сред които Милтън Кийнс Донс, Уотфорд, Кристъл Палас и Норич.

„Символ като на здравна застраховка и без футболна настроение”, пишат от „Билд” за емблемата на Милтън Кийнс Донс.

„Орел каца на…къде всъщнос? Това Бъкингамския дворец ли е или видеотека? Може би пък е „Селхърст Парк”, където Палас играе домакинствата си”, е написано пък за логото на Кристък Палас от Лондон. 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!