Кьолн завърши у дома 1:1 с Майнц 05 в отложена среща от германската Бундеслига. Двубоят трябваше да се играе преди няколко седмици, но бе отменен заради опита за самоубийство на назначения тогава за главен съдия Бабак Рафати. Гостите поведоха с гол на Сами Алагуи (70), но Лукас Подолски (85) донесе точката на „козлите”.

Подобни проблеми с назначения за главен рефер на мача тази вечер Феликс Цвайер нямаше и двата тима предложиха изключително равностоен и борбен сблъсък през първата част, но без да създадат сериозно голово положение. След почивката картината на терена не се промени особено, но все пак Майнц 05 успя да стигне до успеха след гол в 70-ата минута, когато Баумгартлингер изведе на чудесна позиция Сами Алагуи и последният не сгреши за 0:1. До края на мача „козлите” опитаха всичко по силите си, за да стигнат до изравнително попадение и ги направиха в 85-ата минута, когато Яяло намери Лукас Подолски, който стреля от около 20 метра, а топката се отби в дясната греда и влетя в мрежата за крайното 1:1.

С ремито Кьолн събра 21 точки и се изкачи на 10-място във временното класиране, докато Майнц 05 е на 12-а позиция с 18 пункта.