Холандският Витес може да остане без един от основните си играчи преди мачовете с Локомотив (Пловдив) във втория квалификационен кръг на Лига Европа.
 
“Жълто-черните” са получили сериозна оферта от КПР за левия халф-бек Александър Бютнер. Според информациите от холандските медии тимът от Арнем в момента обмисля офертата на английския клуб.
 
Още през миналата седмица Бютнер е имал среща с мениджъра на лондонския клуб Марк Хюз. По това време във Витес е дошла и друга оферта за футболиста. Фулъм е предложил 2 милиона евро за левичаря.
 
Александър Бютнер е преминал през школите на Дьотинхайм, Аякс и Витес. От 2008 г. насам играе за първия тим на “жълто-черните”, като до момента е изиграл 107 мача за първенство и има 10 гола.
 
На 7 май името му изненадващо попадна в разширения списък на селекционера на Холандия Берт ван Марвайк за Евро 2012. В листата от 36 играчи имаше деветима, които до момента нямаха изигран мач за “лалетата”. Един от тях беше именно Бютнер. Впоследствие играчът на Витес отпадна от състава.