Отборът на Куинс Парк Рейнджърс победи Уотфорд с 2:0 в среща от 45-ия кръг на английската Чемпиъншип и на теория си осигури промоция във Висшата лига. 

Възпитаниците на Нийл Уорнък се върнаха в елита след 15 години чакане, осигурявайки си титлата в Чемпиъншип, благодарение на голове през второто полувреме на Абел Таарабт и Томи Смит.

След успеха си днес КПР събра актив от 88 точки и е недостижим на върха в Чемпиъншип, след като вторият Норич има 84 пункта и мач по-малко кръг преди края на сезона.

В последните дни имаше опасения, че тимът ще бъде наказан с отнемането на 15 точки заради неправилен трансфер на аржентинеца Алехандро Фаурлин. Днес обаче ФА отхвърли тези слухове, публикувани преди това във вестник "Сън".

"ФА потвърждава, че няма коментари относно обвиненията срещу КПР. ФА желае да каже ясно, че се дистанцира от статията, публикувана във вестник `Сън`", споделиха от организацията. "Нито един източник от ФА не е говорил за политиката на централата", добавиха от ръководното тяло във футбола на Острова. /БЛИЦ