КПР се завърна във Висшата лига след само един сезон в Чемпиъншип. Във финалния плейоф за класиране в елита лондончани се наложиха с 1:0 над Дарби Каунти, въпреки че половин час играха с човек по-малко.
 
Резервата Боби Замора, който се появи в игра в 57-ата минута, вкара единствения гол в мача в добавеното време. След центриране отдясно Ричард Киоу изчисти топката от наказателното поле, но точно на крака на Замора, който с мощен шут я вкара във вратата на Грант.
 
В 60-ата минута тимът на Хари Реднап остана с човек по-малко заради червения картон на Гари О'Нийл, който получи червен картон за фаул срещу Джони Ръсел.
 
Численото предимство позволи на Дарби Каунти да упражни натиск, но „овните“ не успяха да преодолеят вратаря Робърт Грийн, който парира удари на Ръсел Мартин и Саймън Доукинс. Класирането за Висшата лига ще донесе на КПР преход от 80 милиона паунда.
 
Така лондонският клуб се присъедини към Лестър и Бърнли, които спечелиха промоция за елита с представянето си в редовния сезон, където заеха първите две места в класирането.