Група въоръжени мъже са обрали и пребили нападателя на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг, след като преди това нахлули в дома му. Четиримата нападатели са влезли в жилището в град Кастелдефелс през задния двор.

33-годишният габонски национал е заплашен с огнестрелно оръжие и железни пръти, а след това му е нанесен побой, обявиха от полицията пред в. „Ел Паис“. Крадците са сплашили и съпругата на футболиста Алиша Бехаг.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Разбит е домашният сейф на футболиста на Барселона, откраднати са няколко бижута. Апашите са напуснали дома на Пиер-Емерик Обамеянг с бял автомобил Ауди А3.

Полицията в Каталуня провежда разследване и търси свидетели, които може да са забелязали крадците.

Голям брой известни футболисти в Испания станаха жертви на обир през последните години, но винаги в отсъствието на играчите. Това прави случая на Обамеянг необичаен.

Нападението още повече е засилило желанието на нападателя да напусне Барселона. През това лято беше свързван с възможност за завръщане в Англия, където интерес прояви Челси.

Въпреки че вкара 13 гола през пролетта, след като през януари беше привлечен като свободен агент от Арсенал, габонецът не успя да се сдобие с титулярно място, а конкуренцията му стана още по-голяма с трансфера на Роберт Левандовски от Байерн.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК