Националният селекционер на Гърция Ото Рехагел не бе на себе си от радост, след като неговият тим успя да се класира за втори път в историята си на световни финали.

Южните ни съседи снощи победиха като гост с 1:0 Украйна в бараж реванш и по този начин си подпечатаха визита за Южна Африка.

“Много съм доволен от тази победа, просто нямам думи. Мисля, че напълно заслужено победихме. Домакините играха добре и направиха доста хубави неща. Ние обаче се придържахме към тактиката си и разчитахме на контраатаките, а това в крайна сметка проработи и се поздравихме с крайния успех", каза легендарният специалист, извел гърците до европейската титла през 2004 година.

“Много съм щастлив за моите играчи, защото те направиха това, което им бях казал. Знаехме още преди мачовете срещу Украйна, че те вкарват трудно голове, въпреки че нападателите им са наистина много класни. Колкото до критиките, че играем грозен футбол, щяхме да играем красиво, ако имах в състава си футболисти като Кака, Шави и Меси", допълни немският специалист./БЛИЦ