Краля на футбола Пеле ще е един от специалните гости на жребия в петък за световното първенство в Русия догодина. Това потвърди генералният директор на Организационния комитет по подготовката и провеждането на Мондиал 2018 Алексей Сорокин.

„Очакваме множество делегации и именити гости. Един от тях ще бъде легендата Пеле. Ще се радваме да го посрещнем, както и останалите гости на жребия”, сподели Сорокин.

В тържествената церемония ще участват редица световни звезди. Водещи ще са английската футболна легенда Гари Линекер и руската журналистка Мария Командная, а на тях ще асистират Лоран Блан, Гордън Бенкс, Фабио Канаваро, Кафу, Диего Марадона, Карлес Пуйол и Диего Форлан.

Германецът Мирослав Клозе ще представи трофея за победителя. Най-добрият реализатор в историята на световните първенства (16 гола) ще изнесе купата на сцената в двореца Кремъл.

Жребият е в петък от 17:00 часа българско време, а турнирът ще се проведе догодина от 14 юни до 15 юли в градовете Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на надпреварата е 400 милиона долара.