Босненският шампион Сараево предизвика скандал в европейския футбол, след като отпадна от Динамо (Брест) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Беларуският първенец спечели с 2:1, но гостите намериха много интересен начин да изразят протеста си срещу съдийството на мача и срещу УЕФА, тъй като техен редовен гол беше отменен заради несъществуваща засада.

„Решихме да не пращаме треньора или неговия асистент на пресконференцията след мача. Преценихме, че това е най-доброто решение, за да защитим интересите на малките държави – каквато е и Босна. Днес се случи нещо, което не съм виждала във футбола, а съм в този спорт през целия си живот. В този момент трябваше да ни зачетат гол, но съдията отсъди засада (б.ред. - показва запис от телефона си). Ще направим всичко възможно, за да може УЕФА да вземе мерки. Не съм виждала по-слаби съдии и такива грешки. Днес ни лишиха правото на честна борба“, обяви изпълнителният директор Сабрина Булюбашич.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Същият запис на телефона играчите на Сараево показаха на съдиите и след края на мача. В квалификациите на Шампионската лига не се използва ВАР. Отсъствието на представител на треньорския щаб е нарушение на правилата на УЕФА за мачовете от евротурнирите и затова босненският шампион може да получи сериозно наказание. Сабрина Булюбашич, която привлича внимание с красивата си фигура, е бивша футболистка и съветник на Босненската футболна федерация по въпросите на женския футбол.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comment after the match - Sabrina Buljubašić

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo) on