Селекционерът на Англия Рой Ходжсън разкри, че нападателят на Сток Сити Питър Крауч сам е отказал да участва на Европейското първенство в Полша и Украйна, където “трите лъва” достигнаха до четвъртфиналите от отпаднаха от Италия с 2:4 след дузпи (0:0 в редовното време). Причина за отказа на 31-годишния нападател била, че той не искал да играе ролята на резерва.

След контузиите на Уейн Рууни и Анди Керъл в Англия очакваха Крауч да получи повиквателна за първите два мача от световните квалификации, но това не се случи най-вероятно заради конфликт между него и Ходжсън, възникнал още преди Евро 2012.

“Избрах го за Европейското първенство, но той не пожела да дойде. Той даде ясен знак, че ако не е сред титулярите, не иска да бъде викан. Ще го повикам отново, когато имам чувството, че той е готов да бъде част от разширения състав от 23-ма човека”, обясни ситуацията 65-годишният Ходжсън.

Тази вечер Англия посреща Украйна на "Уембли" в Лондон от 22:00 часа българско време. Това е втори мач на "трите лъва" от квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия. В първия възпитаниците на Рой Ходжсън отвяха като гости Молдова с 5:0.